CLAUDIU DUMITRACHE

Video

Biografie

Claudiu Dumitrache este un simbol pentru viitorul creației intelectuale care nu trebuie sa moară niciodată, oricât de digitalizați am deveni. Iar faptul că îmbină literatura cu muzica, e un semn foarte bun pentru muze, care ne vin de la vechii greci. Omul este o ființă capabilă de creație intelectuală, singura, de altminteri, iar Claudiu ilustrează acest lucru.

Acad. Ioan-Aurel Pop,
Președintele Academiei Române

 

CLAUDIU DUMITRACHE a fost născut pe 7 mai 1999 la București. Este cântăreț, eseist și poet, recunoscut în special pentru stabilirea recordului național de „cel mai tânăr autor de autobiografie”, omologat de Cartea Recordurilor din România. A fost membru solist și actor în Trupa Artistică „Anton Pann” din București, fondată de Ioan Maftei-Buhăiești și a câștigat mai multe premii de-a lungul activității sale. A urmat cursurile Liceului Tehnologic „Goga Ionescu” din Titu și cursurile de canto clasic ale Școlii Populare de Arte „Octav Enigărescu” din Târgoviște. A absolvit cursuri private în jurnalism și dezvoltare personală, acreditate de London School of Business and Communication.
În 2018 a publicat volumul de debut „Boemia unui mort”, fiind urmat de a doua sa publicație tipărită – biografia „20”.

 

Citate de CLAUDIU DUMITRACHE

  • Până și în „armata culturii recunoscută” găsim intruși sau impostori care nu au învățat că principala condiție pentru a valida calitatea umană este bunătatea necondiționată. E profund de trist pentru că această eroare apare și la generațiile tinere, și la cele ce se socotesc înțelepte și de necontestat. Trist și că unii își folosesc abilitățile, (in)conștienți în slujba unui malefic. Bunătatea, care vine din iubire pentru tot, pentru că toți suntem unul – este acea condiție pentru atingerea scopului personal, dar și pentru atingerea celui universal. Acesta este un semnal de alarmă – faptul că ne pierdem din calitatea umană. Și faptul că avem impostori în poziții de mari lumini.

 

  • Este cert dovedit științific și antroposofic – că oamenii sunt stăpânii Pământului și ale tuturor celorlalte vietățuitoare de pe Pământ, ei având puterea de a controla și a se impune. În unele cazuri, oamenii au puterea de a genera și fenomene artificiale în natură, fapte care dovedesc evoluția noastră la nivele foarte înalte. Suntem demiurgii acestui Pământ, pe cât de bine îl putem îngriji, pe atât de “bine” îl putem distruge.

 

Funcții actuale, rețele, afilieri
  • Fondator și redactor-șef la Revista Regal Literar
  • Ambasador la Milenial.ro,
  • Membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România,
  • Membru al Uniunii Naționale a Artiștilor din România,
  • Memebru al Comunității Profesioniștilor Romi,
  • Membru al Comunitații Elita României,
  • Membru al Comunitatii Puterea Tinerilor din România,
  • Memebru al Asociației Talentelor.

 

Distincții onorifice și premii
Premiul de merit (2012) – Universitatea Titu Maiorescu București, pentru cea mai bună voce masculină.
Premiul de excelență (2013) – Tinerimea Română București, pentru tehnică și expresivitate vocală de excepție.
Diplomă de excelență (2013) – Centrul pentru Cultură, Istorie și Educație București, pentru interesul deosebit față de valorile istorice și culturale românești pe care și-a asumat să le promoveze mai departe, dând astfel dovadă de iubire față de neamul românesc.
Premiul George Grigoriu (2014) – Tinerimea Română București, pentru interpretare.
Diplomă de excelență (2015) – Primăria Brănești, Ilfov, pentru întreaga activitate artistică și pentru premiile obținute la concursurile naționale și internaționale.
Cel mai tânăr autor de autobiografie din România (2020) – Asociația Cartea Recordurilor, pentru publicarea biografiei „20”, Editura Coresi, 2019
Cetățean de Onoare (2020) – Consiliul Local Costeștii din Vale, Dâmbovița, pentru contribuțiile culturale și artistice aduse comunității, pentru promovarea comunei atât pe plan național, cât și internațional, în contactul cu Statele Unite sau Belgia, dovedind astfel și calități diplomatice.
Diplomă (2020) – Forumul Național Cultural Brâncoveniana, Societatea Scriitorilor Târgovișteni, pentru contribuția deosebită adusă afirmării spiritualității localității Potlogi și pentru promovarea valorilor de patrimoniu brâncovenesc în spiritul inaltelor valori morale, creștine și românești.

 

FACEBOOK     YOUTUBE