ALEXIA MARIA MIRIȚESCU

Video

Biografie

Sunt Alexia Mirițescu și am 14 ani.
Sunt pasionată de desen și pictură, creație literară, dans, chitară, pian, teatru și film.
Am început să desenez la vârsta de 3 ani și până în prezent am participat la 20 de expoziții de grup, iar în anul 2019 am avut prima mea expoziție personală de grafică și pictură, “Universul Imaginației”, la Biblioteca “Ion Creangă” din București.
De asemenea, am expus la Muzeul Național Pelișor, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Academia Oamenilor de Știință, Palatul Copiilor, Muzeul Militar Național, Arcub, Unicredit Bank, Biblioteca Metropolitană București, Școala de Arte Plastice nr. 3, Kogaion Gifted Academy – Teatrul Elisabeta.
Am obținut multe premii naționale și internaționale la concursuri de artă și sunt membră a Asociației iArt (International Artists) din 2018. Am lucrări în colecții particulare din România.
În anul 2018 am publicat prima mea carte, “Grădinile Interzise”, pe care am lansat-o la Târgul de Carte Gaudeamus.
Am obținut multe premii naționale la concursuri de creație literară și scriere creativă și am publicat eseuri în reviste și site-uri literare.
Sunt membră în colectivul de redacție al revistelor “Tinere Elite” și “Gânduri”.
Am început cursurile de pian la vârsta de 7 ani și până în prezent am obținut mai multe premii la diverse concursuri naționale de pian.
De când eram mică mi-a plăcut teatrul și filmul, jucând în mai multe piese de teatru în română și engleză și în doua filme de scurt metraj. Am obținut împreună cu trupa de teatru un premiul la un concurs național.
De asemenea, în anul 2019 am participat la un concurs de public speaking în engleză și am obținut o diplomă de merit.
Am apărut în doua reclame în România și una în S.U.A și în videoclipul piesei “Creioane Colorate” (Feli).

Am apărut în articole media și în emisiuni TV:
https://www.artar.ro
https://www.presscafe.ro
https://matricea.ro

În ceea ce privește pasiunea mea pentru dans, am participat împreună cu echipa la diverse festivaluri și spectacole de dans și am obținut un premiu la un concurs de dans modern.
În clasele primare am obținut premii la concursuri de karate și șah.
M-am implicat și în proiecte de voluntariat. În anul 2018, la evenimentul Şah de Centenar, am licitat două picturi pentru a ajuta copiii nevăzători de la “Liceul Tehnologic-special” să meargă la cursurile de șah.
În 2019 am participat ca voluntar la proiectul „The „heART COUTURE” – ROXY & KIDS ART și Asociația “Down Pus”.

FACEBOOK